Több helyen régóta nem kaptak számlát a Titásztól rendszerhiba miatt

Megosztás

Időről időre homokszem kerül a gépezetbe, már ami a közszolgáltatások számlázását illeti. Emlékezhetünk, mekkora gondok voltak a gázelszámolással, de amikor a hulladékgazdálkodás is átállt, több hónapig nem bocsátottak ki számlákat. Most az áramszámlákkal lehet gond.

Számlázással kapcsolatos problémáról közölt információkat Tószeg polgármestere. Dr. Gyuricza Miklós (nyitóképünkön) azt írta, többen is jelezték neki a településen, hogy az október végi, november eleji éves leolvasás óta még mindig nem kaptak se végszámlát sem pedig részszámlákat az áramszolgáltatótól. Megjegyezte, egyébiránt ő maga sem kapott.

Az éves leolvasást október 1-je óta nem az E.on, hanem az Opus Titász végzi, de a számlázási feladatokat továbbra is az E.on látja el az Opus Titásztól megkapott leolvasási adatok alapján.

Mint azt a polgármester közölte, nagy nehezen sikerült felvennie a kapcsolatot az Opus Titász egyik illetékes vezetőjével, aki elismerte a mulasztásukat, és elmondta, hogy informatikai-rendszer problémájuk van, ez a késedelem oka. A probléma egyébként nemcsak Tószeget érinti. Megérti a jogos panaszokat, de türelmet kért.

A település vezetője határozottan jelezte, hogy nekik ez kevés, nem megértésre van szükségük, hanem mielőbbi számlákra! Minderről ugyanis nem a fogyasztók tehetnek, viszont ők azok, akik emiatt hónapok óta nem tudtnak áramszámlát fizetni, s így majd több havi áramdíjat fognak nekik egyszerre kiszámlázni.

A polgármester annyi ígéretet kapott, hogy a tószegi fogyasztók ügyét kiemelten fogják kezelni, és hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy az elmaradt számlákat (részletfizetési kedvezménnyel) mielőbb megkaphassák.

Ám arra a kérdésre, hogy ez pontosan mikor történik meg, nem tudott konkrét választ adni.

Dr. Gyuricza megjegyezte, így egyelőre más lehetőség sajnos nincs, minthogy várnak tovább. Mindazonáltal megígérte, hogy folyamatosan fogja az illetékest zaklatni mindaddig, amíg az ígéretet nem teljesítik.

Forrás és fotó: Dr. Gyuricza Miklós polgármester Facebook

Kapcsolódó cikkek